2022
Edició del llibre, "EL CRIST DEL SILENCI"

2021
Ediciò del tercer llibre de la seva biografía, "L'ALÈ DEL MARBRE"

2018
Edició del segon llibre de la seva biografia, "22,RUE TOURLAQUE"
"LES FUSAINS, 22 RUE TOURLAQUE". Exposició de l'obra feta a París del 1974-1976. Fundació Valvi, Girona.

2016
Exposicio d'escultura monumental. Parc dels Estanys. Platja d'Aro.
"NÀUFRAG". Mostra personal. Fundació Valvi. Girona.
Edició del primer llibre de la seva biografía "AMB GUST DE SAL"

2015
"...L'AIGUA".Exposició col·lectiva Galería Marges-U. Cadaqués.Alt Empordà.
"CONNEXIÓ". G.Carbó Berthold + B. Ansón. Galería Marges-U. Cadaqués.

2014
Exposició pintura i escultura Castell Palol de Revardit.
"RECORD'ART CADAQUÉS".Galería Patrick J. Domken. Cadaqués.

2013
Mostra de pintura i escultura. Museu de la Terrissa de Quart.
IB Isabel Bilbao- Galeria de Arte. Jávea (Alacant)

2012
"ART JAEN 2012". Feria Internacional. Part of Arts Gallery Amsterdam.
"DE VERD...A MADUR". Exposició personal. Fundació Valvi. Girona.

2011
"GERMINAL" Escultura en marbre travertí persa, vidres i estrats calcàris. Museu de la Terrissa. Quart (Girona).
Exposició "Fons d'Art del Castell de Benedormiens". Ajuntament Castell-Platja d'Aro.
"CATALUNYA-HOLANDA". Exposició d'escultura Galeria Joan Planellas. Tossa.
Galeria Isabel Bilbao. Moraira (Alacant)
"LLUMS/OMBRES" galeria Carme Espinet. Barcelona

2010
Exposició col.lectiva International Art Dalí. Toledo
"TRAJECTES". Execució i muntatge d'una obra tridimensional realitzada amb doscentes vint i cinq peces ceràmiques, en referencia a la perdua de la llibertat en el transcurs de la vida. Exposició complementària en diferents disciplines de quaranta i tres obres sobre la mateixa motivació. Centre Cultural La Mercé. Girona, Maig-Juny.
Exposició col.lectiva galeria Joan Planellas. Tossa
Exposició d'escultura Agora Gallery (Chelsea), Nova York.
"TEMPS fugit". Associació (art) Catalunya. Exposició itinerant. Casa de Cultura La Nau, Tossa. Palau Moja, Barcelona.
"AFANY". Escultura monumental en fusta, acer cortén i acer inox. Jardins GEIEG Sant Ponç. Girona

2009
Finalista Biennal d'Escultura Fundació Vila Casas.
"Eros+ismes". Mostra col.lectiva al Tinglado 4 Port de Tarragona i al Centre d'Art Contemporani Lasala de Vilanova i la Geltrú (Barcelona).
NA&AG.Exposició personal. Vic (Barcelona)
Col.laboració amb el Centre d'Art La Mercé (Girona) per l'execució d'un projecte escultóric realitzat en ceràmica com a principal element i especialment disenyat per l'artista (temps d'execució: 2 anys).
Continuació dels treballs (pintura, escultura) en relació a la llibertat i a les conseqüències de les guerres.

2008
Fundació Vila Casas. Palau Solterra. Torroella de Montgrí. Personal.
Fundació Valvi. Girona. Personal.
Europa Museum. Schengen.(Luxemburg).Personal.
"La poética del hierro".Col.lectiva d'escultura. Galerìa Barcelona. Barcelona.
"LA LLUNA I EL NUVOL BLANC". Escultura monumental en acer inoxidable, metacrilat i vidre. Jardins de Cap Roig.Fundacio La Caixa.Calella de Palafrugell (Girona).
Mostra personal al Cercle Munster de Luxemburg.

2007
Amb la Galería Gi-art de Girona, presentació d'obra a Art Madrid, Fira Internacional.

En el 2006, gran mostra personal retrospectiva de pintura i escultura a Castell d'Aro (Castell de Benedormiens) amb el títol "SOTA LA PELL DEL BLAU". Personal a la Galería Joan Planellas de Tossa i a la Galería Art Dama de Calafell.

En el 2004, personal a la Galería Carmen Tatche de Sant Feliu de Guixols, Simposi Internacional d'Escultura de Vilafranca del Penedès, mostra itinerant col.lectiva: "Any Dalí, Art i Gastronomía" que acabará en el Museu de l'Empordá de Figueres en el 2005 ("LLUNA D'ARGENT").


2003
Realització de l'escultura "PRIMA ARMA" en el Simposio Internazionale de Castelnovo di Sotto.(Reggio Emilia).Itàlia.
Participació a la col.lectiva d'escultura Gran Format 2003 amb "CRANI D'ESTRANY ANIMAL", Sant Feliu de Guixols.(Girona) Mostra d'escultura Comú d'Encamp (Andorra)

2000
Individual a la nova Casa de Cultura de Llançá (Girona).
Individual a la Galería Mediterrània de Palma de Mallorca i a la Galeria Expoart de Girona.
Premi d'escultura Dr. Modest Furest, que es otorgat al Balneari Vichy (Caldes de Malavella).

Entre el 1998 i el 1999, convidat d´honor al "Salon de Printemps, Espace des Arts". Le Boulou, France. Individual al Centre Cultural del Parc de l'Albera ("L'Albera com a motivació").

En el 1997 es presenta una individual d'escultura al Monestir de Sant Feliu de Guixols i una individual ("D'algún lloc, d'algún moment...") a la Galería Interior de Girona.

1996
S'esculpeix el "Crist del Silenci" per l'Esglèsia de Tossa a Carrara (Italia)

L'any 1995 participa al Simposio Internazionale di Scultura a Quattro Castella (RE) i a "La Forma Liberata", mostra internacional d'escultura en marbre. Reggio Emilia. Itàlia.

1994
Important exposició personal a la Fontana d'Or de Girona, que sota el titol "Temes vertebrals" repassa a través de l'obra, les motivacions més representatives dels darrers anys. Exposició col.lectiva al MDA (Museu d'Art Contemporàni) de Girona sobre el treball de la pedra a l'escultura contemporània.

L'any 1993, individual a galería Cau Serrat de Tossa i col.locació de "Porta d'Europa", escultura monumental a la variant de la N-II a Girona.

El 1991, es presenten dues escultures públiques a Llançá.
"PROJECTE PER MONUMENT", escultura en marbre negra Bélgica adquirida pel Fons d'Art Caixa de Girona per la col.lecció Presències.

1990
A l'esglesia románica de Sant Nicolau (Girona), es presenta l'escultura "LIBERA" en mármol de Carrara.

Entre el 1987 i el 1988, sala especial Museu del Born (2ªBienal d'Art F.C. Barcelona). Exposició a la galeria Carlos Lozano de Cadaqués i mostra personal a Caramany (Girona). Col.lectiva "Disseny a la joiería i escultura catalana" (Palaus Moja i Robert de Barcelona. Col.lectiva internacional d'escultura a Mondragón (Biscaia).

1986
Gran exposició retrospectiva de pintura y escultura al Museo Municipal de Tossa (MMDT).
Participació a Arco (Galeria Lleonart, Barcelona). Personal a Cadaqués (Galería Es Portal). Personal a Tossa (Galería Cau Serrat). Execució de tres escultures en marbre per la Generalitat de Catalunya (Barcelona). Col.lectiva "Girona, Centre d'Art" (Museu Sant Pere Galligans).

1985
L'obtenció del Gran Premi a la Primera Biennal d'Art organitzada pel Futbol Club Barcelona ("Atleta Mediterràni"), tanca uns anys prou dinàmics: l'inauguració de la Galería Tau a Girona amb una mostra personal (1981), una altra personal a la Galería La Tralla de Vic (1982), col.lectives d'escultura (Alexandría i Carrara, 1982), col.lectiva itinerant sobre el tema "La cadira, fórmules visuals" dirigida per Glòria Bosch, participació a ARCO (Galería Lleonart, 1984-1985), mostra individual d'escultura al Castell de Benedormiens (Castell d'Aro, 1985), individual a la Galería Sa Llumenera (Cadaqués 1985), adquisició d'obra escultórica pel Museu d'Art Contemporàni, Girona.

1980
Després de mostres individuals a Barcelona (Galeria Lleonart), Girona (Palau de Caramany), Tossa (Galería Cau Serrat) en el 1978, en el mateix any nova mostra personal a la Galería Lleonart així com a la Pinacoteca Municipal de Tossa, on es presenta el llibre de gravats "Del mateix bressol" i on es realitza també el disseny dels decorats per l'obra "A porta tancada" de Sartre. Viatja a Carrara (Italia), on el marbre entra com a nova disciplina en l'obra creativa, al taller de Luigi Corsanini.

1977
Durant els anys 1975, 1976 i 1977 s'inicia el tema Corcs que neix a Menorca el 1975. Exposició personal el mateix any a Art Press, Madrid i presentació dels treballs de Menorca en una mostra al Temple Romá de Vic.

El 1976 realitza estudis de gravat a Cité International des Arts a París d'on es trasllada al Centre Artistic Les Fusains a Montmartre on hi treballa durant dos anys.

1974
Visita Chagall a la seva residència de Saint Paul de Vence després d'una mostra homenatge al pintor organitzada per l'Ajuntament de Tossa i la galería Lleonart de Barcelona.
Guanyador del Premi d'Honor Ancla d'Or de la Comunitat Turística de la Costa Brava.
Guanyador del Primer Premi i Medalla d'Or de la Diputació de Girona.
Mostra personal a Isalo Arte de Bilbo.

1973.
S'inaugura una mostra personal a Isalo Arte (Bilbao) després de presentar escultura per primera vegada l'any 1972 (Claustre Catedral de Girona), viatjar a Italia (1972) i a París (1973), amb una participació el mateix any a l'inauguració a la Fontana d'Or de Girona.

1971
Guanyador del Premi Dr.Riera Vaquer convocat pels Amics de les Arts de Sant Pol (Barcelona).
Exposició personal a la Galería Reina Elisenda de Sant Feliu de Guixols.

1970
Arriba la primera mostra personal (Sala de l'Ajuntament)de Tossa, i la primera també personal a la capital (Casa de Cultura Lorenzana). Girona.

1968
Aquest any és el que considero de "sortida" en la meva tasca. Abans havía participat en exposicións per a gent jove i en concursos regionals d'art. L'any 1968, l'any del 68 a París, vaig guanyar el primer premi de la meva vida:l'Especial de la Direcció General de BBAA en el llavors encara important Premi Internacional de Tossa. Els següents 1969 i 1970 em van seleccionar pel Blanco y Negro a Madrid i per una col.lectiva a Sant Pol (Barcelona).

© Bonaventura Ansón, 2023