Skip to main content

Currículum

Anys 60

1968
És l’any que l’artista considera de “sortida” de la seva tasca. Abans havia participat en exposicions per a gent jove i en concursos regionals d’art. L’any 1968, l’any del 68 a París, va guanyar el primer premi de la seva vida: l’Especial de la Direcció General de BBVA en el llavors encara important Premi Internacional de Tossa. Els anys següents 1969 i 1970 va ser seleccionat per “Blanco y Negro” a Madrid i per una col·lectiva a Sant Pol ( Barcelona).

Anys 70

1970
Arriba la primera mostra personal (Sala de l'Ajuntament)de Tossa, i la primera també personal a la capital (Casa de Cultura Lorenzana). Girona.

1971
Guanyador del Premi Dr. Riera Vaquer convocat pels Amics de les Arts de Sant Pol (Barcelona).
Exposició personal a la Galeria Reina Elisenda de Sant Feliu de Guíxols.

1973
S'inaugura una mostra personal a Isalo Arte (Bilbao) després de presentar escultura per primera vegada l'any 1972 (Claustre Catedral de Girona), viatjar a Itàlia (1972) i a París (1973), amb una participació el mateix any a la inauguració a la Fontana d'Or de Girona.

1974
Visita Chagall a la seva residència de Saint Paul de Vence després d'una mostra homenatge al pintor organitzada per l'Ajuntament de Tossa i la galeria Lleonart de Barcelona.
Guanyador del Premi d'Honor Àncora d'Or de la Comunitat Turística de la Costa Brava.
Guanyador del Primer Premi i Medalla d'Or de la Diputació de Girona.
Mostra personal a Isalo Arte de Bilbao.

1976
Realitza estudis de gravat a la Cité International des Arts a París d'on es trasllada al Centre Artístic Les Fusains a Montmartre on hi treballa durant dos anys.

1977
Durant els anys 1975, 1976 i 1977 s'inicia el tema “Corcs” que neix a Menorca el 1975. Exposició personal el mateix any a Art Press, Madrid i presentació dels treballs de Menorca en una mostra al Temple Romà de Vic.

Anys 80

1980
Després de mostres individuals a Barcelona (Galeria Lleonart), Girona (Palau de Caramany), Tossa (Galeria Cau Serrat) en el 1978, en el mateix any nova mostra personal a la Galeria Lleonart així com a la Pinacoteca Municipal de Tossa, on es presenta el llibre de gravats "Del Mateix Bressol" i on es realitza també el disseny dels decorats per l'obra "A Porta Tancada" de Sartre. Viatja a Carrara (Itàlia), on el marbre entra com a nova disciplina en l'obra creativa, al taller de Luigi Corsanini.

1985
L'obtenció del Gran Premi a la Primera Biennal d'Art organitzada pel Futbol Club Barcelona "Atleta Mediterrani", tanca uns anys prou dinàmics: la inauguració de la Galeria Tau a Girona amb una mostra personal (1981), una altra personal a la Galeria La Tralla de Vic (1982), col·lectives d'escultura (Alexandria i Carrara, 1982), col·lectiva itinerant sobre el tema "La Cadira, fórmules visuals" dirigida per Glòria Bosch, participació a ARCO (Galeria Lleonart, 1984-1985), mostra individual d'escultura al Castell de Benedormiens (Castell d'Aro, 1985), individual a la Galeria Sa Llumenera (Cadaqués 1985), adquisició d'obra escultòrica pel Museu d'Art Contemporani, Girona.

1986
Gran exposició retrospectiva de pintura y escultura al Museu Municipal de Tossa (MMDT).
Participació a Arco (Galeria Lleonart, Barcelona). Personal a Cadaqués (Galeria Es Portal). Personal a Tossa (Galeria Cau Serrat). Execució de tres escultures en marbre per a la Generalitat de Catalunya (Barcelona). Col·lectiva "Girona, Centre d'Art" (Museu Sant Pere Galligants).

Entre el 1987 i el 1988
Sala especial Museu del Born (2a Biennal d'Art F.C. Barcelona). Exposició a la Galeria Carlos Lozano de Cadaqués i mostra personal a Caramany (Girona). Col·lectiva "Disseny a la joieria i escultura catalana" (Palaus Moja i Robert de Barcelona. Col·lectiva internacional d'escultura a Mondragón (Biscaia).

Anys 90

1990
A l’església romànica de Sant Nicolau (Girona), es presenta l'escultura "Libera" en marbre de Carrara.

1991
Es presenten dues escultures públiques a Llançà.
"Projecte per Monument", escultura en marbre negre Bèlgica adquirida pel Fons d'Art Caixa de Girona per la col·lecció Presències.

1993
individual a Galeria Cau Serrat de Tossa i col·locació de "Porta d'Europa", escultura monumental a la variant de la N-II a Girona.

1994
Important exposició personal a la Fontana d'Or de Girona, que sota el títol "Temes Vertebrals" repassa a través de l'obra, les motivacions més representatives dels darrers anys. Exposició col·lectiva al MDA (Museu d'Art Contemporani) de Girona sobre el treball de la pedra a l'escultura contemporània.

1995
Participa al “Simposio Internazionale di Scultura a Quattro Castella (RE)” i a "La Forma Liberata", mostra internacional d'escultura en marbre. Reggio Emilia. Itàlia.

1996
Esculpeix el "Crist del Silenci" per a l’Església de Tossa, a Carrara (Itàlia).

1997
Es presenta una individual d'escultura al Monestir de Sant Feliu de Guíxols i una individual "D’Algun Lloc, d’Algun Moment...") a la Galeria Interior de Girona.

Entre el 1998 i el 1999
Convidat d´honor al "Salon de Printemps, Espace des Arts". Le Boulou, France. Individual al Centre Cultural del Parc de l'Albera "L'Albera com a motivació".

Anys 00

2000-2001

Simposi d’Escultura, Thuir, França. Participació Artexpo, Barcelona. Exposició individual d’Escultura a la Galeria Mediterrània, Palma de Mallorca. Simposi d’Escultura, Elne, França.

2003
Realització de l’escultura “Prima -Arma” en el Simposio Internazionale de Castelnovo di Sotto, Reggio Emilia, Itàlia. Participació a la col·lectiva d’escultura al carrer Gran Format 2003 amb “Crani d’Estrany Animal”, Sant Feliu de Guíxols, Girona.

2004
Exposició individual, Galeria Carmen Tatché, Sant Feliu de Guíxols. Participa en el II Simposi Internacional d’Escultura de Vilafranca del Penedès.

2005
Presentació en el Museu de l’Empordà de Figueres de l’escultura “ Lluna d’Argent” en motiu de la commemoració de l’any Dalí. Individuals a la Galeria Les Roselles, Roses i a la Galeria GI-ART de Girona.

2006
Mostra individual retrospectiva de pintura i escultura “ Sota la Pell del Blau” al Castell de Benedormiens, Castell d’Aro.

Individual a la Galeria Joan Planellas, Tossa.

2008
“Espai de Solitud”. Fundació Vila Casas. Palau Solterra. Torroella de Montgrí. Individual.

“Nosaltres”. Fundació Valvi. Girona. Individual.

Europa Museum. Schengen, Luxemburg. Individual.

“ La Lluna i el Núvol Blanc ”. Escultura monumental en acer inoxidable, metacrilat i vidre. Jardins de Cap Roig. Fundació La Caixa. Calella de Palafrugell. Girona.

2009
Finalista de la Biennal d’escultura Fundació Vila Casas.

Eros+ismes. Mostra col·lectiva al Tinglado 4 Port de Tarragona i al Centre d’Art Contemporani Lasala de Vilanova i la Geltrú, Barcelona.

Anys 10

2011
"Germinal" Escultura en marbre travertí persa, vidres i estrats calcaris. Museu de la Terrissa. Quart (Girona).
Exposició "Fons d'Art del Castell de Benedormiens". Ajuntament Castell-Platja d'Aro.
"Catalunya-Holanda". Exposició d'escultura Galeria Joan Planellas. Tossa.
Galeria Isabel Bilbao. Moraira (Alacant).
"Llums/Ombres" Galeria Carme Espinet. Barcelona

2012
"Art Jaen 2012". Feria Internacional. Part of Arts Gallery Amsterdam.
"De Verd...a Madur". Exposició personal. Fundació Valvi. Girona.

2013
Mostra de pintura i escultura. Museu de la Terrissa de Quart.
IB Isabel Bilbao- Galeria de Arte. Jávea (Alacant).

2014
Exposició pintura i escultura Castell Palol de Revardit.
"Record'Art Cadaqués". Galeria Patrick J. Domken. Cadaqués.

2015
"...L'Aigua". Exposició col·lectiva Galería Marges-U. Cadaqués. Alt Empordà.
"Connexió". G.Carbó Berthold + B. Ansón. Galeria Marges-U. Cadaqués.

2016
Exposició d'escultura monumental. Parc dels Estanys. Platja d'Aro.
"Nàufrag". Mostra personal. Fundació Valvi. Girona.
Edició del primer llibre de la seva biografia "Amb Gust de Sal".

2018
"Les Fusains, 22 Rue Tourlaque". Exposició de l'obra feta a París del 1974-1976. Fundació Valvi, Girona.

Edició del segon llibre de la seva biografia, "22, Rue Tourlaque"

Anys 20

2021
Edició del tercer llibre de la seva biografia, "L'Alè del Marbre".

2022
Edició del llibre, "El Crist del Silenci".

2023
Exposició “Anson 100 Dibuixos”. Fundació Valvi. Girona.

Exposició “ Mites i Mars”. Castell de Calonge