Skip to main content

L'autor

Bonaventura Anson

1945- 2021

Va dedicar tota la seva vida a les arts plàstiques. Pintor, gravador i escultor, es va servir de totes les tècniques necessàries per expressar de la millor manera possible les seves motivacions.

L’obra d’Ansón sempre ha estat compromesa amb el seu entorn i, amb ella, va voler testimoniar, amb una reflexió profundament ètica, la seva visió d’una societat que no sempre el va satisfer.

Són especialment valorades les sèries a través de les quals va anar desenvolupant el seu treball artístic: Corcs (un adéu a una cultura mil·lenària). Finestres (la lluita per la llibertat), Ampolles buides (una visió de com s’esmuny la vida), Primeres armes (una exposició fortament expressiva contra la violència), Cranis, Presons, Capses... i la darrera, Nàufrag, un pensament rotund sobre la pèrdua de valors.

Bonaventura Ansón va fer llargues estades a l’estranger, sobretot a París i Carrara, on va poder aprendre dels mestres i hi va desenvolupar, amb tota la llibertat possible, la seva tasca artística. La seva obra, tant en col·leccions privades com en espais públics o museus, ha estat mereixedora de reconeixements i distincions.