Skip to main content

Currículum

Anys 60

1968
Aquest any és el que considero de "sortida" en la meva tasca. Abans havía participat en exposicións per a gent jove i en concursos regionals d'art. L'any 1968, l'any del 68 a París, vaig guanyar el primer premi de la meva vida:l'Especial de la Direcció General de BBAA en el llavors encara important Premi Internacional de Tossa. Els següents 1969 i 1970 em van seleccionar pel Blanco y Negro a Madrid i per una col.lectiva a Sant Pol (Barcelona).

Anys 70

1970
Arriba la primera mostra personal (Sala de l'Ajuntament)de Tossa, i la primera també personal a la capital (Casa de Cultura Lorenzana). Girona.

1971
Guanyador del Premi Dr.Riera Vaquer convocat pels Amics de les Arts de Sant Pol (Barcelona).
Exposició personal a la Galería Reina Elisenda de Sant Feliu de Guixols.

1973
S'inaugura una mostra personal a Isalo Arte (Bilbao) després de presentar escultura per primera vegada l'any 1972 (Claustre Catedral de Girona), viatjar a Italia (1972) i a París (1973), amb una participació el mateix any a l'inauguració a la Fontana d'Or de Girona.

1974
Visita Chagall a la seva residència de Saint Paul de Vence després d'una mostra homenatge al pintor organitzada per l'Ajuntament de Tossa i la galería Lleonart de Barcelona.
Guanyador del Premi d'Honor Ancla d'Or de la Comunitat Turística de la Costa Brava.
Guanyador del Primer Premi i Medalla d'Or de la Diputació de Girona.
Mostra personal a Isalo Arte de Bilbo.

1976
Realitza estudis de gravat a Cité International des Arts a París d'on es trasllada al Centre Artistic Les Fusains a Montmartre on hi treballa durant dos anys.

1977
Durant els anys 1975, 1976 i 1977 s'inicia el tema Corcs que neix a Menorca el 1975. Exposició personal el mateix any a Art Press, Madrid i presentació dels treballs de Menorca en una mostra al Temple Romá de Vic.

Anys 80

1980
Després de mostres individuals a Barcelona (Galeria Lleonart), Girona (Palau de Caramany), Tossa (Galería Cau Serrat) en el 1978, en el mateix any nova mostra personal a la Galería Lleonart així com a la Pinacoteca Municipal de Tossa, on es presenta el llibre de gravats "Del mateix bressol" i on es realitza també el disseny dels decorats per l'obra "A porta tancada" de Sartre. Viatja a Carrara (Italia), on el marbre entra com a nova disciplina en l'obra creativa, al taller de Luigi Corsanini.

1985
L'obtenció del Gran Premi a la Primera Biennal d'Art organitzada pel Futbol Club Barcelona ("Atleta Mediterràni"), tanca uns anys prou dinàmics: l'inauguració de la Galería Tau a Girona amb una mostra personal (1981), una altra personal a la Galería La Tralla de Vic (1982), col.lectives d'escultura (Alexandría i Carrara, 1982), col.lectiva itinerant sobre el tema "La cadira, fórmules visuals" dirigida per Glòria Bosch, participació a ARCO (Galería Lleonart, 1984-1985), mostra individual d'escultura al Castell de Benedormiens (Castell d'Aro, 1985), individual a la Galería Sa Llumenera (Cadaqués 1985), adquisició d'obra escultórica pel Museu d'Art Contemporàni, Girona.

1986
Gran exposició retrospectiva de pintura y escultura al Museo Municipal de Tossa (MMDT).
Participació a Arco (Galeria Lleonart, Barcelona). Personal a Cadaqués (Galería Es Portal). Personal a Tossa (Galería Cau Serrat). Execució de tres escultures en marbre per la Generalitat de Catalunya (Barcelona). Col.lectiva "Girona, Centre d'Art" (Museu Sant Pere Galligans).

Entre el 1987 i el 1988
Sala especial Museu del Born (2ªBienal d'Art F.C. Barcelona). Exposició a la galeria Carlos Lozano de Cadaqués i mostra personal a Caramany (Girona). Col.lectiva "Disseny a la joiería i escultura catalana" (Palaus Moja i Robert de Barcelona. Col.lectiva internacional d'escultura a Mondragón (Biscaia).

Anys 90

1990
A l'esglesia románica de Sant Nicolau (Girona), es presenta l'escultura "LIBERA" en mármol de Carrara.

1991
Es presenten dues escultures públiques a Llançá.
"PROJECTE PER MONUMENT", escultura en marbre negra Bélgica adquirida pel Fons d'Art Caixa de Girona per la col.lecció Presències.

1993
individual a galería Cau Serrat de Tossa i col.locació de "Porta d'Europa", escultura monumental a la variant de la N-II a Girona.

1994
Important exposició personal a la Fontana d'Or de Girona, que sota el titol "Temes vertebrals" repassa a través de l'obra, les motivacions més representatives dels darrers anys. Exposició col.lectiva al MDA (Museu d'Art Contemporàni) de Girona sobre el treball de la pedra a l'escultura contemporània.

1995
Participa al Simposio Internazionale di Scultura a Quattro Castella (RE) i a "La Forma Liberata", mostra internacional d'escultura en marbre. Reggio Emilia. Itàlia.

1996
S'esculpeix el "Crist del Silenci" per l'Esglèsia de Tossa a Carrara (Italia)

1997
Es presenta una individual d'escultura al Monestir de Sant Feliu de Guixols i una individual ("D'algún lloc, d'algún moment...") a la Galería Interior de Girona.

Entre el 1998 i el 1999
Convidat d´honor al "Salon de Printemps, Espace des Arts". Le Boulou, France. Individual al Centre Cultural del Parc de l'Albera ("L'Albera com a motivació").

 

Anys 00

2021
Ediciò del tercer llibre de la seva biografía, "L'ALÈ DEL MARBRE"

2022
Edició del llibre, "EL CRIST DEL SILENCI"

Anys 10

2010
Exposició col.lectiva International Art Dalí. Toledo
"TRAJECTES". Execució i muntatge d'una obra tridimensional realitzada amb doscentes vint i cinq peces ceràmiques, en referencia a la perdua de la llibertat en el transcurs de la vida. Exposició complementària en diferents disciplines de quaranta i tres obres sobre la mateixa motivació. Centre Cultural La Mercé. Girona, Maig-Juny.
Exposició col.lectiva galeria Joan Planellas. Tossa
Exposició d'escultura Agora Gallery (Chelsea), Nova York.
"TEMPS fugit". Associació (art) Catalunya. Exposició itinerant. Casa de Cultura La Nau, Tossa. Palau Moja, Barcelona.
"AFANY". Escultura monumental en fusta, acer cortén i acer inox. Jardins GEIEG Sant Ponç. Girona

2011
"GERMINAL" Escultura en marbre travertí persa, vidres i estrats calcàris. Museu de la Terrissa. Quart (Girona).
Exposició "Fons d'Art del Castell de Benedormiens". Ajuntament Castell-Platja d'Aro.
"CATALUNYA-HOLANDA". Exposició d'escultura Galeria Joan Planellas. Tossa.
Galeria Isabel Bilbao. Moraira (Alacant)
"LLUMS/OMBRES" galeria Carme Espinet. Barcelona

2012
"ART JAEN 2012". Feria Internacional. Part of Arts Gallery Amsterdam.
"DE VERD...A MADUR". Exposició personal. Fundació Valvi. Girona.

2013
Mostra de pintura i escultura. Museu de la Terrissa de Quart.
IB Isabel Bilbao- Galeria de Arte. Jávea (Alacant)

2014
Exposició pintura i escultura Castell Palol de Revardit.
"RECORD'ART CADAQUÉS".Galería Patrick J. Domken. Cadaqués.

2015
"...L'AIGUA".Exposició col·lectiva Galería Marges-U. Cadaqués.Alt Empordà.
"CONNEXIÓ". G.Carbó Berthold + B. Ansón. Galería Marges-U. Cadaqués.

2016
Exposicio d'escultura monumental. Parc dels Estanys. Platja d'Aro.
"NÀUFRAG". Mostra personal. Fundació Valvi. Girona.
Edició del primer llibre de la seva biografía "AMB GUST DE SAL"

2018
Edició del segon llibre de la seva biografia, "22,RUE TOURLAQUE"
"LES FUSAINS, 22 RUE TOURLAQUE". Exposició de l'obra feta a París del 1974-1976. Fundació Valvi, Girona.

Anys 20

2021
Ediciò del tercer llibre de la seva biografía, "L'ALÈ DEL MARBRE"

2022
Edició del llibre, "EL CRIST DEL SILENCI"