Després de "Amb gust de sal", Bonaventura Ansón ens ofereix, amb aquest nou títol, "22, rue Tourlaque", una segona part de les seves memòries.
L’autor s’atansa als records de la seva estada, quan jove, a París, per mostrar-nos l’entrada formal de l’artista al món de l’Art. Les seves inquietuds, els seus dubtes, les seves angoixes, el tempteig de diverses tècniques artístiques, aniran afermant en ell una voluntat creativa que el durà gairebé com un destí al descobriment vital de la tercera dimensió com a mitjà d’expressió. En aquest sentit, el llibre transcendeix el mer anecdotari d’uns anys joves i plens d’il·lusió a París per capbussar-se de ple en els intersticis més recòndits, més íntims de l’artista, a la cerca i assoliment d’una veu expressiva pròpia que, en el cas del protagonista, cristal·litzarà en l’escultura.
La lectura d’aquestes vivències de ben segur ens farà entendre millor "Amb gust de sal", el seu primer llibre, el que conté la llavor regada per la saviesa de l’avi en un paratge certament idíl·lic: la Tossa d’abans del turisme de l’artista que s’esdevindrà en aquesta parisenca Cité Internationale des Arts.